![Puits de meringue à l'orange Puits de meringue à l'orange](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9c056d00-4a0c-488c-94dc-aaf6731c99f2/Derivates/51a8014c-ac13-42c8-ab46-3f67aa7daf6a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 blancs d'œufs
- 220 g de sucre en poudre
- le zeste d'une orange non traitée, râpé
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 567.5 kJ / 135.3 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 20.1 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 22.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème pâtissière XXL
15 Min
Gâteau mousse au praliné
13h
Entremets façon tiramisu
5h
La dacquoise aux fruits d'été
15sa 45 dk
Bavarois aux fraises
6h 25min
Succès praliné
1 Std. 40 Min
Verano
12 godz. 45 min
Gâteau au café et à la vanille
5h 15min
Le drômois
12 godz. 45 min
Choux façon tiramisu
1h 50min
Bavarois cerise-pistache
6h 30min
Fraisier macaroné revisité
2h 45min