![Jalousie aux abricots Jalousie aux abricots](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2c3fe9554d377a216aae94a69865559a/Derivates/f7bcdfa58aa0ddeadf5bb94cc50e546d6c2ffb1d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de beurre, préalablement congelé en morceaux (2-3 cm)
- 300 g de farine de blé
- 135 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
- 10 g de gingembre frais, coupé en morceaux
- 800 g d'abricots frais, dénoyautés et coupés en morceaux
- 430 g de sucre en poudre, restants
- 50 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1982.9 kJ / 473.9 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 70.8 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 101.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits pains aux pralines et chocolat roses
1 Std. 50 Min
Biscuits noirs au citron
55 Min
Tarte amandine aux pommes et poires
50 Min
Eclair caramel-noisette
2 Std.
Croustade gasconne aux pommes
45 Min
Tropézienne, fleur d'oranger et curd de clémentine
3sa
Galette des Reines aux pommes et pignons des Landes
1 Std. 30 Min
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7h 5min
Semifreddo (parfait glacé)
9h
Galette à la crème d'amande
1 Std. 20 Min
Fajitas au poulet et aux champignons
1u.
Tarte aux poires Bourdaloue
3u. 10min