Jalousie aux abricots

Jalousie aux abricots

5.0 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
12 parts

Składniki

  • de beurre préalablement congelé en morceaux (2-3 cm)
    300 g
  • de farine de blé
    300 g
  • d'eau froide
    135 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de gingembre frais coupé en morceaux
    10 g
  • d'abricots frais dénoyautés et coupés en morceaux
    800 g
  • de sucre en poudre restants
    430 g
  • de sucre glace maison
    50 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 473.9 kcal / 1982.9 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 20.8 g
Węglowodany 70.8 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 12.9 g
Sód 101.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...