Fougasse catalane

Fougasse catalane

4.9 7 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 6 godz. 25 min
2 pièces

Składniki

  • de lait
    560 g
  • gousse de vanille fendue et grattée
    1
  • bâton de cannelle
    1
  • de sucre en poudre
    125 g
  • jaunes d'œufs
    4
  • de fécule de maïs
    15 g
  • le zeste d'un citron jaune
  • de levure boulangère fraîche émiettée
    12 g
  • de farine T55, pour fariner
    330 g
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • d'eau de fleur d'oranger
    1 c. à soupe
  • de sel
    1 pincée
  • de beurre ramolli
    50 g
  • de lait
    2 c. à soupe
  • de pignons de pin
    100 g
  • de sucre en grains
    4 c. à soupe
  • de fruits rouges frais variés
    400 g
  • sucre glace pour la finition

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 1150 kcal / 4818 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 82 g
Węglowodany 237 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...