Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'amandes émondées
- 100 g de sucre en poudre
- 80 g de beurre, en morceaux
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 200 g de farine de blé
- 20 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- 4 - 8 gouttes de colorant alimentaire
- confiture
- 10 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 10169.8 kJ / 2430.6 kcal
- Białko
- 49.2 g
- Węglowodany
- 272.9 g
- Tłuszcz
- 131.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 51.6 g
- Błonnik
- 15.3 g
- Sód
- 256.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte au chocolat et confiture de lait
4 Std. 55 Min
Sablés d'antan
1 godz. 30 min
Sablés viennois
45 min
Sapin de biscuits
50 min
Tartelettes aux figues
1 godz. 10 min
Guimauves en pain d'épices
6h
Amandes sucrées à la cannelle
25 min
Biscuits à la pâte d'amande
25 min
Bouchées aux pommes et aux noix
50 min
Sablés façon mendiants aux fruits secs
1h
Rolls à la crème de marron
2h 25min
Brioche feuilletée
5h