Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g de pâte d'amande, coupée en morceaux
- ½ - 1 c. à café d'extrait naturel d'amande
- 60 g d'amandes en poudre (voir "Conseil(s)")
- 1 blanc d'œuf
- 60 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes effilées
- sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 468.3 kJ / 111.9 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 3.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits au citron
55 Min
Galettes de pomme de terre
45 Min
Pain cocotte
2 godz. 20 min
Brioche tressée
14小时 40 分钟
Chiffon cake à l'orange
1 Std. 15 Min
Galettes à la noix de coco et au chocolat
1j
Stollen
3h 45min
Feuilletés escargots
40 min
Babka chocolat-caramel
3sa
Bouchées aux pommes et aux noix
50 menit
Quatre-quarts coco-citron vert
1 godz. 5 min
Madeleines au citron
6h 40min