![Biscuits à la pâte d'amande Biscuits à la pâte d'amande](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/98b8d09c71181a10b7441b6b873b97c2/Derivates/e40b69ba0977ea19982ef75d289dd2ca42a4ae57.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g de pâte d'amande, coupée en morceaux
- ½ - 1 c. à café d'extrait naturel d'amande
- 60 g d'amandes en poudre (voir "Conseil(s)")
- 1 blanc d'œuf
- 60 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes effilées
- sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 468.3 kJ / 111.9 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 3.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits au citron
55 Min
Pâte à pizza italienne
2hod. 5min
Chouquettes du goûter
35min
Amandes sucrées à la cannelle
25 dk
Petits bonshommes aux épices
1 Std.
Moelleux citron-myrtille
1 Std. 5 Min
Sablés de Pâques
1 Std. 30 Min
Galettes à la noix de coco et au chocolat
1 Std.
Cookies au chocolat au lait et aux noisettes
25 dk
Mélange d'épices pour pain d'épices
5 Min
Palmiers au sucre
1hod. 10min
Brioche des rois citron et fève tonka
4小时 30 分钟