Sorbet chocolat et corolle de crêpe

Sorbet chocolat et corolle de crêpe

4.4 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
6 portions

Składniki

  • 90 g de chocolat noir Caraïbe 66 % de chez VALRHONA, en morceaux
  • 365 g d'eau
  • 25 g de cacao en poudre
  • 100 g de sucre en poudre
  • 60 g de beurre demi-sel en morceaux, et un peu pour la poêle
  • 1 œuf
  • 125 g de farine de blé
  • 100 g de chocolat pâtissier Dulcey 35% de chez VALRHONA, en morceaux
  • 30 g de pralin

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 143.8 mg
Białko 9.8 g
Kalorie 2868.1 kJ / 685.5 kcal
Tłuszcz 31.5 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 18.8 g
Węglowodany 95.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...