Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g de chocolat noir, Caraïbe 66 % de chez VALRHONA, en morceaux
- 365 g d'eau
- 25 g de cacao en poudre
- 100 g de sucre en poudre
- 60 g de beurre demi-sel, en morceaux, et un peu pour la poêle
- 1 œuf
- 125 g de farine de blé
- 100 g de chocolat pâtissier, Dulcey 35% de chez VALRHONA, en morceaux
- 30 g de pralin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2868.1 kJ / 685.5 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 95.3 g
- Tłuszcz
- 31.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.8 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 143.8 mg
Alternatywne przepisy
Baguette tradition
15h 25min
Pain de mie vapeur sans croûte
3 Std. 10 Min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Baguette au sarrasin
15h 25min
Nouilles de courgettes épicées
Brak ocen
Bâtonnets de fromage et de graines de potiron
Brak ocen
Baguette viennoise
2h 30 min
Pâte à pizza italienne
2h 5min
Houmous de haricots borlotti et nachos
Brak ocen
Crème pâtissière à la pistache
30min
Crème glacée vanille-cookies
5h
Fondue au Chocolat à la Wonka
20 min