![Sorbet chocolat et corolle de crêpe Sorbet chocolat et corolle de crêpe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d0606e80b52c9eefafe375d9109f2747/Derivates/4c88f0fdead7eff129a340c28646fd8b8ec1b1a3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g de chocolat noir, Caraïbe 66 % de chez VALRHONA, en morceaux
- 365 g d'eau
- 25 g de cacao en poudre
- 100 g de sucre en poudre
- 60 g de beurre demi-sel, en morceaux, et un peu pour la poêle
- 1 œuf
- 125 g de farine de blé
- 100 g de chocolat pâtissier, Dulcey 35% de chez VALRHONA, en morceaux
- 30 g de pralin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2868.1 kJ / 685.5 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 95.3 g
- Tłuszcz
- 31.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.8 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 143.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batbouts farcis à la viande hachée et tomate
2h 10min
Crème pâtissière au caramel
50min
Gâteau roulé au café
2 Std. 30 Min
Beurre bordelais
30 min
Huile pimentée chinoise 🌶️🌶️🌶️
25 Min
Raviolis wonton frits et poêlée de chou aux cacahuètes
1小时 20 分钟
Pâte à pizza
1h
Baguette en épis au sésame
15 Std. 45 Min
Minimadeleines à la réglisse
30 min
Bonbons chocolat viennois
50min
Glace sundae nappage caramel
3h 35 min
Pain express au sésame
1h 15 min