Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre, coupé en morceaux
- 3 blancs d'œufs
- 200 g de farine de blé
- 1 gousse de vanille (les graines seulement)
- 600 g de framboises surgelées
- 200 g d'eau
- 100 g de cassonade
- 300 g de poivrons rouges, coupés en morceaux
- le jus d'un citron jaune
- 6 glaçons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3490.5 kJ / 835.5 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 97.8 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.8 g
- Błonnik
- 12.5 g
- Sód
- 65 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meringues aux amandes
2 Std. 50 Min
Sorbet à la framboise
15min
Sucettes de gâteau de Noël
6 godz.
Dôme de fruits en gelée
3 Std. 20 Min
Granité à la menthe
4h 20min
Glace au yaourt, à la fraise et à la myrtille
10min
Granité fraise
3h 10min
Poulet à la vanille
1 godz. 45 min
Glace skyr vanille et framboise (allégée)
10h 15min
Cocktail Lady's Day
10min
Sorbet ananas-citron vert et ananas rôti
40 min
Petits pots de crème à la vanille
1 godz. 35 min