![Boule au cacao Boule au cacao](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0f08bdbd2a27553f0f1e67f4bec6d209/Derivates/d1c52138411d65e3b78d3f579cdbe6d8e6d6c504.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'eau minérale
- 7 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 450 g de farine T 55, et un peu pour fariner
- 50 g de cacao en poudre non sucré
- 20 g de sucre en poudre
- 10 g de sel
- 150 g de chocolat noir, haché
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 7385 kJ / 1749 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 435 g
- Tłuszcz
- 64 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie moelleux
4 godz. 15 min
Pain maison au maïs
2h 30min
Brioche tressée de Noël
1ч. 45 мин.
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3h 20min
Baguette tradition
15sa 25 dk
Baguette viennoise
2h 30min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Pain de seigle
4 Std. 10 Min
Pain complet
16 Std.
Pain de mie vapeur sans croûte
3sa 10 dk
Brioche au lait de coco
3sa 10 dk
Pain express au sésame
1h 15min