Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'eau minérale
- 7 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 450 g de farine T 55, et un peu pour fariner
- 50 g de cacao en poudre non sucré
- 20 g de sucre en poudre
- 10 g de sel
- 150 g de chocolat noir, haché
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 7385 kJ / 1749 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 435 g
- Tłuszcz
- 64 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain blanc en cocotte
3u. 15min
Pain de mie vapeur sans croûte
3h 10 min.
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Petits pains aux figues
3 Std. 40 Min
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Petits pains au lait
1h 45min
Viennoises au chocolat
2 godz. 50 min
Hot cross buns, brioches de Pâques
3h 20min
Brioche de Jeanne
4 Std. 15 Min
Brioche au lait de coco
3h 10 min.
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Pains au lait et pépites de chocolat
3 Std. 30 Min