
Wersje kompatybilne
Gratin de légumes à la béchamel, origan et fromage
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'oignons coupés en quatre
- 60 g de beurre
- 1000 g d'eau
- 200 g de carottes en rondelles
- 300 g de patates douces en rondelles
- 400 g de pommes de terre en rondelles
- 450 g de chou-fleur en fleurettes
- sel
- 100 g d'emmental
- 40 g de farine de blé
- 250 g de lait
- 1 pincée de la noix de muscade en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 492 kcal / 2055 kJ
- Białko
- 16 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Węglowodany
- 49 g