
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- l'eau froide salée pour la cuisson des pâtes
- 315 g de cheddar râpé
- 25 g de beurre doux coupé en morceaux
- 25 g de farine de blé
- 1 c. à soupe de moutarde
- 250 g de lait
- 1 pincée de sel
- 3 pincées de poivre moulu
- 500 g de pâtes sèches, type macaroni
- 250 g d'eau
- 1 cube de bouillon de poule émietté
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1170.6 kcal / 4897.9 kJ
- Białko
- 58.3 g
- Tłuszcz
- 57.4 g
- Węglowodany
- 103.2 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.7 g
- Sód
- 1331.9 mg