Mac and cheese

Mac and cheese

3.8 219 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • l'eau froide salée pour la cuisson des pâtes
  • de cheddar râpé
    315 g
  • de beurre doux coupé en morceaux
    25 g
  • de farine de blé
    25 g
  • de moutarde
    1 c. à soupe
  • de lait
    250 g
  • de sel
    1 pincée
  • de poivre moulu
    3 pincées
  • de pâtes sèches, type macaroni
    500 g
  • d'eau
    250 g
  • cube de bouillon de poule émietté
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1170.6 kcal / 4897.9 kJ
Białko 58.3 g
Tłuszcz 57.4 g
Węglowodany 103.2 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 32.7 g
Sód 1331.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...