Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- l'eau salée pour la cuisson des pâtes
- 315 g de cheddar râpé
- 25 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 25 g de farine de blé
- 1 c. à soupe de moutarde
- 250 g de lait
- 1 pincée de sel
- 3 pincées de poivre moulu
- 500 g de pâtes sèches, type macaroni
- 250 g d'eau
- 1 cube de bouillon de poule, émietté
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4897.9 kJ / 1170.6 kcal
- Białko
- 58.3 g
- Węglowodany
- 103.2 g
- Tłuszcz
- 57.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.7 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 1331.9 mg
Alternatywne przepisy
Pain à l'ail, au cheddar et au chorizo
1 Std. 30 Min
Gratin de nachos
1h
One pot fusilli aux champignons, lardons et ricotta
20min
Pizza Big Mac
1 Std. 30 Min
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
1 godz. 5 min
Gnocchis sauce tomate et chorizo
1h
Fajitas au poulet, cheddar et poivron
25 min
Gratin de pâtes au chèvre
40min
One pot coquillettes au jambon cerise
15min
Tortilla aux pommes de terre, bacon et mozzarella
50min
One pot crozets aux lardons et fromage
30min
Mac & cheese au cheddar et moutarde
55min