![Cordons bleus et purée de légumes Cordons bleus et purée de légumes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/938d129ed36fc6dd54966de88221bf7b/Derivates/ba8d2f63ac3e4c030d05d32853d3a272b0e57491.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'escalopes de poulet, en morceaux
- 100 g de gruyère, râpé
- 20 g de farine
- 2 œufs
- du sel
- 3 tranches de jambon blanc
- 6 tranches d'emmental
- 120 g de chapelure
- 250 g de lait
- 300 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 300 g de fleurettes de brocoli
- du poivre moulu
- 25 g de beurre, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2210 kJ / 392 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Röstis de carottes et pommes de terre
40 Min
Mon petit hachis Parmentier
1 Std.
Madeleines marbrées choco-vanille
1h 25min
Hachis parmentier aux herbes, purée au paprika
1 godz. 45 min
Purée de légumes racines au romarin
45 Min
Pains à burgers américains
3 Std. 15 Min
Croquettes de poisson et purée maison
1 godz. 20 min
Poulet au quatre-épices, purée de butternut au gorgonzola
30 Min
Croquettes patate douce-jambon
3klst
Aiguillettes de dinde à la crème, champignons et spaetzle
45 Min
Sauté de dinde, sauce aux champignons
45 Min
Nuggets de poulet, purée de patates douces
1 Std. 5 Min