Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'escalopes de poulet, en morceaux
- 100 g de gruyère, râpé
- 20 g de farine
- 2 œufs
- du sel
- 3 tranches de jambon blanc
- 6 tranches d'emmental
- 120 g de chapelure
- 250 g de lait
- 300 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 300 g de fleurettes de brocoli
- du poivre moulu
- 25 g de beurre, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2210 kJ / 392 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Mon petit hachis Parmentier
1h
Croquettes de poisson et purée maison
1 Std. 20 Min
Momies de saucisses
1h 10min
Os en chocolat
1 godz. 45 min
Monster-burgers au cheddar
3 godz. 45 min
Röstis de carottes et pommes de terre
40 min
Steaks, purée de panais et carottes, oignons caramélisés et lamelles de panais croustillantes
1h
Nuggets de poulet, purée de patates douces
1h 5min
Tartelettes au chèvre, poireau et fenouil
45 min
Briochettes aux pépites de chocolat
4 Std.
Purée de légumes racines au romarin
45 min
Poulet au quatre-épices, purée de butternut au gorgonzola
30 min