Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g ervilhas congeladas
- 250 g salmão fumado
- 500 g água
- 800 - 1000 g mistura de legumes (couve-flor, batata-doce, batata) cortados em pedaços (3 cm aprox.) (ver dica)
- Azeite q.b. p/ untar
- 250 g queijo-creme
- 100 g natas, min. 30% de gordura
- ½ c. chá de noz-moscada
- ½ c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- ¼ c. chá de pimenta preta, mais q.b. p/ temperar
- Cebolinho picado q.b. p/ guarnecer
- Sumo de limão q.b. p/ regar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2157.5 kJ / 515.7 kcal
- Białko
- 23.6 g
- Węglowodany
- 29.9 g
- Tłuszcz
- 34.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.7 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 1436.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli com frango no forno
35 Min
Tiras de vaca e espargos salteados
30 Min
Fajitas de frango com cogumelos - TM6
1j
Frango à Gomes de Sá
1 Std. 20 Min
Massa de frango com cebola, salada quente de legumes e bolo de chocolate a vapor
1 Std. 5 Min
Camarão salteado em molho de coco caramelizado
25 Min
One pot de frango com paprika
45 Min
Empadão de frango com caril
1h 15min
Mac and cheese
45 Min
Tagliatelle com pesto de ervilhas e ovos quentes
30 Min
Cannelloni de frango com requeijão
1j 30 menit
Pernas de frango assadas com molho de cerveja
1j 30 menit