Caçarola de batata e salmão

Caçarola de batata e salmão

4.4 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 doses

Składniki

  • ervilhas congeladas
    150 g
  • salmão fumado
    250 g
  • água
    500 g
  • mistura de legumes (couve-flor, batata-doce, batata) cortados em pedaços (3 cm aprox.) (ver dica)
    800 - 1000 g
  • Azeite q.b. p/ untar
  • queijo-creme
    250 g
  • natas, min. 30% de gordura
    100 g
  • noz-moscada
    ½ c. chá de
  • sal mais q.b. p/ temperar
    ½ c. chá de
  • pimenta preta mais q.b. p/ temperar
    ¼ c. chá de
  • Cebolinho picado q.b. p/ guarnecer
  • Sumo de limão q.b. p/ regar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 515.7 kcal / 2157.5 kJ
Białko 23.6 g
Tłuszcz 34.3 g
Węglowodany 29.9 g
Błonnik 8.8 g
Tłuszcz nasycony 18.7 g
Sód 1436.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...