Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g ervilhas congeladas
- 250 g salmão fumado
- 500 g água
- 800 - 1000 g mistura de legumes (couve-flor, batata-doce, batata) cortados em pedaços (3 cm aprox.) (ver dica)
- Azeite q.b. p/ untar
- 250 g queijo-creme
- 100 g natas, min. 30% de gordura
- ½ c. chá de noz-moscada
- ½ c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- ¼ c. chá de pimenta preta, mais q.b. p/ temperar
- Cebolinho picado q.b. p/ guarnecer
- Sumo de limão q.b. p/ regar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2157.5 kJ / 515.7 kcal
- Białko
- 23.6 g
- Węglowodany
- 29.9 g
- Tłuszcz
- 34.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.7 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 1436.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli com frango no forno
35 min
Frango pizzaiola com massa fresca
30 min
Farfalle com bacon e cogumelos
55 Min
Fusilli com mascarpone e nozes
30 min
Douradinhos Bimby®
1h
Tortilha de batata a vapor - TM6
45 min
Rolo de carne de frango à italiana
2h
Clafoutis de tomate-cereja
50 min
Menu: Sopa de couve-flor com espinafres & Peixe com puré de abóbora
45 min
Gratinado italiano de carne picada e couve-flor
1h
Arroz de frango
50 min
Tagliatelle com alho-francês, chouriço e cogumelos
40 min