Zupa krem pomidorowo-cukiniowa i faszerowane papryki

Zupa krem pomidorowo-cukiniowa i faszerowane papryki

4.6 12 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Faszerowane papryki
  • 80 g kaszy kuskus (patrz wariant)
  • 160 g wrzącej wody
  • ⅔ łyżeczka koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
    ⅔ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 65 g cebuli przekrojonej na pół
  • 100 g pieczarek pokrojonych w 2 cm półplastry
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 25 g koncentratu pomidorowego
  • ⅓ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ⅓ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 130 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
    130 g białej fasoli, z puszki, odsączonej z zalewy
  • 2 papryki, różnokolorowe przekrojone wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych (patrz wskazówka)
Zupa krem pomidorowo-cukiniowa
  • 65 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ½ ząbka czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 270 g krojonych pomidorów, z puszki
    270 g pomidorów, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
  • 200 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 650 g wody
  • 5 g koncentratu pomidorowego
  • 1 ⅓ łyżeczki koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
    1 ⅓ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 1 szczypta tymianku, suszonego
  • ¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 1 szczypta kurkumy, suszonej, mielonej
  • ½ łyżeczki cukru
  • ⅓ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
  • pestki dyni prażone, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 707.9 mg
Białko 7.1 g
Kalorie 984.2 kJ / 235.2 kcal
Tłuszcz 9.7 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 32.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...