
Wersje kompatybilne
Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 250 g cukinii pokrojonej na kawałki
- 500 g dyni np. piżmowej, Hokkaido, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 20 g masła plus ½ łyżki
- 700 g wody
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszone - 150 g mleka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 149.2 kcal / 624 kJ
- Białko
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Sód
- 52.1 mg