
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
400 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
250 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
500 g dyni np. piżmowej, Hokkaido, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g masła plus ½ łyżki
-
700 g wody
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
150 g mleka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
149.2 kcal /
624 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
7.4 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Sód
52.1 mg