Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM5)

Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM5)

4.5 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 400 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 250 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 500 g dyni np. piżmowej, Hokkaido, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g masła plus ½ łyżki
  • 700 g wody
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 150 g mleka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 149.2 kcal / 624 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 7.4 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 52.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...