
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)400 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia½ łyżeczki
-
cukinii pokrojonej na kawałki250 g
-
dyni np. piżmowej, Hokkaido, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)500 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
masła plus ½ łyżki20 g
-
wody700 g
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
mleka150 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
149.2 kcal /
624 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
7.4 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Sód
52.1 mg