Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM5)

Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM5)

4.6 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    400 g
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
    ½ łyżeczki
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    250 g
  • dyni np. piżmowej, Hokkaido, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    500 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • masła plus ½ łyżki
    20 g
  • wody
    700 g
  • tymianku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • mleka
    150 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 149.2 kcal / 624 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 7.4 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 52.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...