Urządzenia i Akcesoria
Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje
Składniki
-
1 cukinia (ok. 500 g)
-
szczypty soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
½ ząbka czosnku
-
120 g wody
-
75 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
⅓ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej⅓ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g filetów z ryby o białym mięsie np. dorsza, mintaja, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
kurkuma, suszona, mielona do oprószenia
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
10 g skrobi ziemniaczanej
-
10 pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
230.3 mg
Białko
22.7 g
Kalorie
1153.9 kJ /
275.8 kcal
Tłuszcz
15.8 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Węglowodany
12.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)
35 min
Zupa koperkowa i ziołowy filet z indyka z warzywami na Varomie
50 min
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50 min
Pstrągi z warzywami na parze; Mus twarogowy z sosem z owoców jagodowych
55 min
Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM6, TM7)
1 godz.
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z purée ziemniaczanym
1 godz. 50 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50 min
Spaghetti z cukinii z łososiem i pesto
30 min
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
45 min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 min