Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g di lenticchie rosse, secche, (cottura 10 min)
lub 250 di lenticchie gialle, (cottura 10 min) - 1 spicchio di aglio
- 100 g di cipolle, tagliate a metà
- 200 g di carote, a pezzi (2-3 cm)
-
20
g radice di zenzero fresco a fette sottili
lub 1 cucchiaio di zenzero, secco, macinato - 300 g di acqua
- 250 g di latte di cocco
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi, in scatola
- ½ cucchiaino di curcuma, secca, in polvere
- 2 cucchiai di garam masala
- 1 cucchiaino di peperoncino rosso, secco, macinato (opcjonalnie)
-
150
g di spinacini lavati e tritati grossolanamente
lub 150 g di foglie di spinaci fresche lavati e tritati grossolanamente - 5 rametti di coriandolo fresco, tritati grossolanamente (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1801.6 kJ / 430.6 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 59.9 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa speziata di lenticchie e latte di cocco
30 Min
Vellutata di zucca e cocco
45 Min
Dal di lenticchie
35min
Zuppa di noodles con tofu affumicato, spinaci e champignon
35min
Cracker di farro
2h
Curry di zucca
1h
Biryani di verdure
50 min
Curry di lenticchie
50 min
Hummus
10min
Zuppa di pesce con latte di cocco e curry
35min
Insalata di lenticchie con barbabietola e feta
Brak ocen
Zuppa di miso con verdure
40min