Dahl di lenticchie con spinaci

Dahl di lenticchie con spinaci

3.1 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 250 g di lenticchie rosse, secche (cottura 10 min)
    250 di lenticchie gialle, (cottura 10 min)
  • 100 g di cipolle tagliate a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 20 g radice di zenzero fresco a fette sottili
    1 cucchiaio di zenzero, secco, macinato, a fette sottili
  • 200 g di carote a pezzi (2-3 cm)
  • 2 cucchiai di garam masala
  • 1 cucchiaino di peperoncino rosso, secco, macinato (opcjonalnie)
  • ½ cucchiaino di curcuma, secca, in polvere
  • 400 g di polpa di pomodoro a pezzi in scatola
  • 300 g di acqua
  • 250 g di latte di cocco
  • ½ cucchiaino sale
  • 150 g di spinacini lavati e tritati grossolanamente
    150 g di foglie di spinaci fresche, lavati e tritati grossolanamente
  • 5 rametti di coriandolo fresco (opcjonalnie) tritati grossolanamente

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 21 g
Kalorie 1802 kJ / 431 kcal
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...