Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cipolle, tagliate in quarti
- 3 spicchi di aglio
- 20 g di olio di oliva
- 500 g di zucca butternut, sbucciata, privata dei semi, a cubetti (1½ cm)
- 200 g di lenticchie secche (beluga, tempo di cottura 20 min.)
- 30 g di crema di mandorle, chiara
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 2 cucchiai di curry in polvere (dolce)
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 750 g di acqua
- 4 rametti di coriandolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1503.4 kJ / 359.3 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 55.3 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dal di lenticchie
35 Min
Stufato con patate e champignon
1 Std.
Padella di verdure alla mediterranea
Brak ocen
Zuppa di noodles con tofu affumicato, spinaci e champignon
35 Min
Dahl di lenticchie con spinaci
35 Min
Torta salata alle verdure
Brak ocen
Mousse al cioccolato vegana
30 Min
Hummus
10min
Granola
1 Std. 40 Min
Zuppa di cavolo con tofu
1h 45min
Naan al coriandolo
1 Std. 15 Min
Zuppa alla zucca con zenzero, latte di cocco e ceci tostati (12 porzioni)
40min