Insalata di lenticchie e melanzane

5.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porzioni

Składniki

  • 1 cucchiaio olio di oliva e un po' di più per ungere
  • 380 g di melanzane a cubetti (1-2 cm)
  • 80 g cipolle rosse a fette (0,5 cm)
  • 100 g di peperone rosso a cubetti (1-2 cm)
  • 3 - 4 pizzichi di chili in polvere
    3 - 4 pizzichi di peperoncino rosso, secco, macinato
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 cucchiaino di miele
  • 240 g di lenticchie, in scatola scolate
  • 1 mazzetto erbe aromatiche miste, fresche foglie strappate
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 cucchiaino di senape di Digione
  • 20 g di aceto di lamponi
    20 g di aceto balsamico bianco
  • 25 g di olio di oliva
  • 20 g di acqua
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 1 - 2 cucchiai di uvetta
  • 100 g di formaggio feta
  • menta fresca per guarnire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1932.5 mg
Białko 21 g
Kalorie 2690 kJ / 643 kcal
Tłuszcz 39.1 g
Błonnik 18.7 g
Tłuszcz nasycony 11.4 g
Węglowodany 58.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...