Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de jitomate
- 80 g de cebolla
- 4 dientes de ajo
- 4 chiles de árbol secos
- 2 chiles pasilla, desvenados y sin semillas
- 40 g de aceite
- 300 g de elote desgranado
- 180 g de champiñones
- 550 g de agua
- 2 cucharaditas de sal
- 20 g de piloncillo
- 70 g de verdolagas, sólo las hojas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 508 kJ / 121 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mole de olla vegetariano
1h
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Romeritos
1h 40min
Mole de olla vegano
45min
Sopa de verdolagas
50min
Tinga de col
35 Min
Bacalao a la Vizcaina
1h 15 min
Ponche de frutas sin azúcar
35 Min
Tinga de setas
25 min
Mole pobre
1h 40min
Chicharrón en salsa verde
25 min
Entomatado de res con verdolagas
1h