![Chileatole de grano y verdolagas Chileatole de grano y verdolagas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0A98D77A-E04B-46F9-B127-569CCB6A751A/Derivates/B2CD183D-1A4A-4215-9056-8B3065446D00.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de jitomate
- 80 g de cebolla
- 4 dientes de ajo
- 4 chiles de árbol secos
- 2 chiles pasilla, desvenados y sin semillas
- 40 g de aceite
- 300 g de elote desgranado
- 180 g de champiñones
- 550 g de agua
- 2 cucharaditas de sal
- 20 g de piloncillo
- 70 g de verdolagas, sólo las hojas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 508 kJ / 121 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pancita de hongos
1h
Sopa de verdolagas
50min
Caldo de habas con nopales
9h
Sopa de nopales
45min
Tinga de setas
25min
Sopa de hongos y epazote
35min
Mole de olla vegetariano
1h
Sopa de flor de calabaza
35min
Sopa de setas
35min
Tinga de col
35min
Romeritos veganos
1h
Minestrone de poro, papa y cebada
40min