![Jitomates rellenos de atún, calabacita y menta Jitomates rellenos de atún, calabacita y menta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E4E7EB20-CC7D-4998-B5DE-D06CFF1D2CE8/Derivates/10bbb54f-6f03-445d-9303-8860d30e1102.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 jitomates (aprox. 200 g c/u)
- 1 diente de ajo, pelado
- 3 ramitas de menta fresca, solamente las hojas
- 40 g de aceite de oliva
- 300 g de calabacita, en cubos (1-2 cm)
- 1 - 2 pizca de sal, o al gusto
- 100 g de atún enlatado en aceite, escurrido
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 912 kJ / 218 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 179 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paquetes de salmón al estilo mediterráneo con hierbas frescas
40 min
Salmón con hongos y puré de papa
45 min
Ensalada mediterránea con pollo al limón
45 min
Alambre de pescado
35 min
Sandwich de pavo y frambuesa al chipotle
25 Min
Atún con salsa Vierge
50 min
Coctel de champiñones
20 min
Pescado a la diabla
30 min
Enchiladas en hoja de lechuga
35 min
Salmón con salsa de frambuesa y espárragos
20 min
Pescado para taquear
25 Min
Pescado empapelado al chile serrano
30 min