Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chiles
- 10 chiles güeros
- 850 g de agua
Relleno
- 50 g de cebolla
- 10 g de cilantro
- 10 g de epazote
- 15 g de aceite de oliva
- 130 g de calabacita, en trozos
- 125 g de hongos cremini
- ½ cucharadita de sal fina
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 300 g de requesón
Espejo
- 30 g de cebolla
- 20 g de aceite de oliva
- 25 g de chile chipotle adobado
- 110 g de jitomate, en cuartos
- ½ cucharadita de sal fina
- 75 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 50 g de requesón
- 20 g de agua
Chiles rellenos
- aceite de oliva
- epazote, picado finamente
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 407 kJ / 97 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45min
Pescado para taquear
25min
Queso panela en salsa roja con nopales
50min
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30min
Sopa de chile ancho y requesón
30min
Toritos de marlin
25min
Aguachile de pepino y palmitos
15 Min
Carnitas de atún
40min
Chiles anchos rellenos en salsa de frijol
50min
Botana fresca de surimi
10 min
Pancita de hongos
1 godz.
Coctel de champiñones
20min