![Chiles güeros rellenos Chiles güeros rellenos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A3AAF4A7-2A60-4094-AA0C-96808079D369/Derivates/6DE09D6D-3BA8-4DFF-A98E-DDFE78C9D322.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chiles
- 10 chiles güeros
- 850 g de agua
Relleno
- 50 g de cebolla
- 10 g de cilantro
- 10 g de epazote
- 15 g de aceite de oliva
- 130 g de calabacita, en trozos
- 125 g de hongos cremini
- ½ cucharadita de sal fina
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 300 g de requesón
Espejo
- 30 g de cebolla
- 20 g de aceite de oliva
- 25 g de chile chipotle adobado
- 110 g de jitomate, en cuartos
- ½ cucharadita de sal fina
- 75 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 50 g de requesón
- 20 g de agua
Chiles rellenos
- aceite de oliva
- epazote, picado finamente
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 407 kJ / 97 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30 min
Barbacoa de hongos
30 min
Quesadillas de flor de calabaza y queso
30 min
Caldo de nopales con chile morita
30 min
Hongos al pastor
20min
Entomatadas de jamaica
50 min
Enchiladas poblanas veganas
40min
Tinga de col
35min
Nopalitos con guajillo y elote
30 min
Pozole de setas
1 godz.
Ensalada de nopal
30 min
Coctel de champiñones
20min