![Ensalada tricolor Ensalada tricolor](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E21D0EEA-74D5-4FB3-B726-1E1E1772C58B/Derivates/084D4D0E-75A7-4A9B-BF9C-979AA7F7888C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de sandía, cortada en cubos medianos
- 400 g de jícama, pelada y cortada en bastones muy delgados
- 40 g de cilantro
- 1 chile de árbol fresco, sin semillas
- 60 g de jugo de limón, recién exprimido
- 2 cditas de sal fina
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 160 kJ / 38 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chalupitas de pepino y atún
20 dk
Ensalada con tortitas de amaranto y atún
20 dk
Entomatadas de jamaica
50 Min
Aguacates rellenos de atún
10min
Ensalada de cítricos con vinagreta de achiote
15 dk
Ensalada de fresas y queso de cabra
15 dk
Tostadas de arroz con aguacate y garbanzo
10min
Rollitos de atún
20 dk
Agua de avena y manzana
5min
Aguachile de jícama
15 dk
Agua de jamaica y anís
15 dk
Hot cakes de avena y chía
25 Min