Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 hojas de maíz para tamal
- 15 g de chile serrano
- 2 dientes de ajo
- 120 g de cebolla
- 3 ramitas de cilantro
- 50 g de jugo de limón
- 2 cucharaditas de sal
- ½ cucharadita de pimienta negra molida
- 300 g de nopales, en trozos
- 50 g de flor de calabaza
- 150 g de champiñones
- 8 filetes de pescado, (150 g cada uno)
- 700 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 735 kJ / 175 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo en salsa verde con nopales
40 min
Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos
40 min
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Sopa de verdolagas
50 min
Pollo con mole de San Fernando
45 min
Pollo encacahuatado
45 min
Sopa de flor de calabaza
35 min
Mixiote de pollo
1h
Pollo en salsa de huitlacoche
45 min
Pollo con mole verde
1h
Pescado a la veracruzana
30 min
Pancita de hongos
1h