Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 190 g de queso manchego, en trozos
- 230 g de tomate verde, en cuartos
- 380 g de aguacate, sólo la pulpa
- 105 g de cebolla, en trozos
- 10 g de chile serrano, sin tallo
- 2 cdas de aceite de oliva
- 10 g de jugo de limón, recién exprimido
- 1 ¾ cdita de sal gruesa
- 350 g de frijoles refritos, negros, de lata o bolsa
- 3 hojas de epazote
- 1 diente de ajo
-
10
nopales, baby
lub 5 nopales, grandes - ½ lechuga orejona, picada finamente
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1474 kJ / 351 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mole de olla vegano
45min
Enmoladas rellenas de plátano macho
30min
Pollo en salsa verde con nopales
40min
Sopa de garbanzos con nopales
50min
Mole de olla vegetariano
1j
Entomatadas de jamaica
50min
Enchiladas poblanas veganas
40min
Nopalitos con guajillo y elote
30min
Quesadillas de flor de calabaza y queso
30min
Sopecitos de nopal y pollo
1 Std. 10 Min
Ensalada de nopal
30min
Tinga de col
35min