Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 200 g di agretti, puliti e a pezzi (vedere consigli)
- 1 spicchio di aglio a metà, privato dell'anima
- ½ peperoncino
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 150 g di ricotta fresca, ben asciutta
- 320 g di pasta corta a piacere
- Parmigiano Reggiano a scaglie (opzionale)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1822.3 kJ / 435.5 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 65.7 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 229 mg
Alternatywne przepisy
Risotto cavolo cappuccio viola e Gorgonzola
35min
Spaghetti con agretti, pomodorini e capperi
50min
Frittata di agretti
1 godz.
Risotto al cavolo nero e Taleggio
35min
Pasta broccoli e acciughe
40min
Pasta integrale radicchio, provola e noci
20min
Sformato di zucchine al basilico
50min
Insalata di gamberi, sedano e melone
20min
Pasta fredda alla norma
30 min
Spaghetti broccoli e noci
40min
Torta salata radicchio e robiola
2 godz. 30 min
Casarecce radicchio, carote e prosciutto
35min