Pasta agretti e ricotta

Pasta agretti e ricotta

4.7 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • di acqua
    500 g
  • di agretti puliti e a pezzi (vedere consigli)
    200 g
  • spicchio di aglio a metà, privato dell'anima
    1
  • peperoncino
    ½
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di sale
    1 - 2 pizzichi
  • di ricotta fresca ben asciutta
    150 g
  • di pasta corta a piacere
    320 g
  • Parmigiano Reggiano a scaglie (opzionale)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 435.5 kcal / 1822.3 kJ
Białko 12.9 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 65.7 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 229 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...