Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 800 g di filetti di merluzzo in 4 tranci (200 g circa cad.)
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 4 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 1 spicchio di aglio
- 500 g di cavolo nero a listarelle
- 500 g di acqua
- pepe verde in grani q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1854.5 kJ / 306 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 184.2 mg
Alternatywne przepisy
Merluzzo alla pizzaiola
30 min
Contorno di cavolo nero
20 min
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35 min
Contorno di broccoli al vapore con salsa alle alici e olive
35 min
Filetto di branzino con carciofi e ceci
40 min
Contorno di zucca gratinata alle erbe aromatiche
40 min
Contorno di radicchio, uvetta e pinoli
15 menit
Contorno di agretti
40 min
Contorno di spinaci
25 min
Merluzzo al cartoccio con fave e grano saraceno
40 min
Merluzzo e cavolfiore in salsa verde
40 min
Cuore di merluzzo e contorno di cicoria
45 min