Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmon with Almond Crust
- 4 fresh salmon fillets, skinless (21 oz, approx. 5.5 oz ea.)
- 1 oz extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 1 oz lemon juice
- 1 tbsp Dijon mustard
- 1 tbsp honey
- 2 garlic cloves
- ½ tsp salt
-
1
oz blanched almonds
lub 1 oz walnuts - 2 oz panko bread crumbs
- 2 sprigs fresh parsley
Pappardelle with Asparagus
- 9 oz asparagus, green, trimmed and cut into pieces (½ in.)
- 53 oz water
- 1 tbsp vegetable stock paste
- 10 ½ oz pasta, dry, type pappardelle (cook time 12-13 minutes)
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 2 tbsp lemon juice
- 1 lemon, zested, grated
- 1 - 2 tbsp fresh parsley, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2646.8 kJ / 632.5 kcal
- Białko
- 39.5 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 36.3 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Pork and Mushroom Wraps
30min
Meatballs with Herb Tahini and Cauliflower Tabbouleh
30min
Cochinita Pibil
4h
Avocado Butter
10min
Pineapple Teriyaki Salmon
30min
Chicken and Spinach Salad with Bulgur Wheat
40min
Fish Ceviche
3h 25min
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35min
Pollo Pibil
1h 30min
Chicken Enfrijoladas
50min
Mushroom Ragu with Zoodles
40min
Tinga de Pollo (TM6)
40min