Wersje kompatybilne
Mediterranean Chopped Salad with Roasted Red Pepper Dressing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 1 tbsp dried oregano
- 12 oz roasted red peppers, drained
- 2 oz extra virgin olive oil
-
2
oz rice wine vinegar
lub 2 oz white wine vinegar - 1 tsp honey
- ½ tsp salt, to taste
- ⅛ tsp ground black pepper, to taste
- 6 oz Persian cucumber
- 4 oz red onions, cut into wedges
- 6 - 7 oz hearts of romaine lettuce leaves, bottom trimmed
- 32 oz water
-
4
oz pitted black olives
lub 4 oz Kalamata olives, pitted - 15 oz chickpeas, drained and rinsed
- 4 oz cherry tomatoes, halved
- 4 oz pepperoncini, drained, thinly sliced
- 8 oz feta cheese, crumbled
- fresh basil leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1650 kJ / 394.4 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 1444.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli Red Lentil Soup
25 dk
Grilled Corn Salad with Cilantro Vinaigrette
25 dk
Slow Cooked White Chicken Chili
2h 10 min
Shaved Brussels Sprouts Salad
20min
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20min
Cranberry-Almond Chicken Salad
15 dk
Peeler Beet Carpaccio with Burrata
1 Std. 25 Min
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30 Min
Chopped Asian Salad
20min
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45 Min
Green Goddess Salad
10 dk
Tinga de Pollo (TM6)
40 Min