Risotto au bacon et champignons de Paris
TM6 TM5 TM31

Risotto au bacon et champignons de Paris

3.8 (40 ocen)

Składniki

  • 100 g d'oignons, coupés en quatre
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 300 g de riz spécial risotto, type arborio
  • 100 g de tranches de bacon, découpées en lamelles
  • 60 g de vin blanc sec
  • 700 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 200 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
  • 5 feuilles de sauge fraîche (opcjonalnie)
  • du sel
  • du poivre moulu

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1422 kJ / 336 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
62 g
Tłuszcz
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy