Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignons, coupés en quatre
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 300 g de riz spécial risotto, type arborio
- 100 g de tranches de bacon, découpées en lamelles
- 60 g de vin blanc sec
- 700 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 200 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- 5 feuilles de sauge fraîche (opcjonalnie)
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1422 kJ / 336 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux champignons
30 Min
Risotto au bacon et aux champignons de Paris
40 Min
Gnocchis sauce tomate et chorizo
1 Std.
Risotto crémeux aux champignons et aux crevettes
1 Std.
Riz cantonais
30 Min
Petit salé aux lentilles
1 Std. 10 Min
Risotto
30 Min
Chili Con Carne
30 Min
Risotto aux petits pois et aux lardons
25 Min
Risotto à la menthe, jambon, mozzarella et petits pois
45 Min
Soupe de potimarron
35 Min
Riz à l'espagnole au chorizo et poivrons
35 Min