Risotto au bacon  et champignons de Paris

Risotto au bacon et champignons de Paris

4.0 54 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en quatre
    100 g
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de riz spécial risotto, type arborio
    300 g
  • de tranches de bacon découpées en lamelles
    100 g
  • de vin blanc sec
    60 g
  • d'eau
    700 g
  • cube de bouillon de légumes
    1
  • de champignons de Paris frais coupés en quatre
    200 g
  • feuilles de sauge fraîche (opcjonalnie)
    5
  • du sel
  • du poivre moulu

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 336 kcal / 1422 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...