![Aligot et poulet à la sauge Aligot et poulet à la sauge](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/81ac9cdd-6278-4e72-b80c-78926b913318/Derivates/1a829e28-906a-45a2-af2d-15d2b465a187.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de tomme fraîche de l'Aubrac, en morceaux
- 500 g d'eau
- 600 g de pommes de terre, en cubes
- 600 g de filets de poulet
- 15 feuilles de sauge fraîche
- 1 gousse d'ail
- 125 g de crème fraîche
- 100 g de beurre, en morceaux
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3901 kJ / 935 kcal
- Białko
- 63 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 62 g
Alternatywne przepisy
Saucisse de Montbéliard aux lentilles vertes
55 min
Œuf poché sauce poulette
35min
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
1h 5min
Rougail saucisse et riz
50min
Gnocchis sauce tomate et chorizo
1 godz.
Risotto au bacon et champignons de Paris
45 min
Cigares de tartiflette
55 min
Œufs cocotte au chorizo et asperges vertes
40 min
Samoussas au porc épicé 🌶️
1 godz.
Porc au caramel, petits pois et riz
1 godz. 10 min
Mapo bœuf et tofu
35min
Croque façon McDo
3h