Œuf poché sauce poulette

Œuf poché sauce poulette

4.6 320 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • d'échalotes
    50 g
  • de beurre en morceaux
    50 g
  • d'eau
    250 g
  • cube de bouillon de volaille
    ½
  • de poitrine fumée détaillée en lardons (voir "Conseil(s)")
    100 g
  • de champignons de Paris frais coupés en quartiers
    150 g
  • œufs
    4
  • huile d'arachide pour le film alimentaire
  • de crème fraîche épaisse, 12% m.g.
    50 g
  • de farine de blé
    1 c. à soupe bombée
  • de poivre blanc moulu
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 319.5 kcal / 1325.8 kJ
Białko 14.3 g
Tłuszcz 25.3 g
Węglowodany 8.3 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 640.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...