Chili con carne

Chili con carne

4.6 213 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 250 g de viande de bœuf hachée émiettée
  • 1 oignon en lamelles
  • 1 poivron rouge ou jaune, en lamelles
  • 1 c. à soupe d'huile de tournesol
  • 1 ½ c. à soupe de cumin en poudre
  • 1 c. à soupe de paprika
  • ½ c. à café de piment en poudre
  • 400 g de tomates concassées en conserve
  • 1 c. à soupe d'origan déshydraté
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 500 g de haricots rouges en conserve égouttés et rincés
  • cheddar râpé
  • 4 c. à soupe crème fraîche (opcjonalnie) ou yaourt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 34 g
Kalorie 1869 kJ / 448 kcal
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...