Merlu vapeur à la tomate et pommes de terre

Merlu vapeur à la tomate et pommes de terre

4.5 205 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en quatre
    100 g
  • d'ail épluchées et dégermées
    2 gousses
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de vin blanc
    200 g
  • de concentré de tomate
    1 c. à soupe bombée
  • de tomates cerise
    250 g
  • de thym frais effeuillés
    2 brins
  • feuille de laurier
    1
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de pommes de terre en rondelles
    800 g
  • de filets de merlu
    600 g
  • de persil plat frais ciselées
    20 feuilles

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 404 kcal / 1699 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...