Gratin d'œufs durs sauce aurore

Gratin d'œufs durs sauce aurore

4.5 93 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • œufs froids
    6
  • de l'eau jusqu'au marquage 1 litre (l)
  • de comté en morceaux
    100 g
    100 g de beaufort, en morceaux
  • d'oignons coupés en deux
    200 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de vin blanc
    100 g
  • de sel et ¼ de c. à café
    1 pincée
  • de beurre en morceaux
    30 g
  • de farine
    35 g
  • de lait
    400 g
  • de noix de muscade en poudre
    1 pincée
  • de poivre moulu
    2 pincées
  • de concentré de tomate
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 502.8 kcal / 2103.5 kJ
Białko 24.3 g
Tłuszcz 33.6 g
Węglowodany 21.6 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 15.8 g
Sód 562.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...