Gratin d'œufs durs sauce aurore

Gratin d'œufs durs sauce aurore

4.4 114 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 6 œufs froids
  • d'eau jusqu'au marquage 1 litre (l)
  • 100 g de comté en morceaux
    100 g de beaufort, en morceaux
  • 200 g d'oignons coupés en deux
  • 20 g d'huile d'olive
  • 100 g de vin blanc
  • 1 pincée de sel et ¼ de c. à café
  • 30 g de beurre en morceaux
  • 35 g de farine
  • 400 g de lait
  • 1 pincée de noix de muscade en poudre
  • 2 pincées de poivre moulu
  • 2 c. à soupe de concentré de tomate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 562.1 mg
Białko 24.3 g
Kalorie 2103.5 kJ / 502.8 kcal
Tłuszcz 33.6 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 15.8 g
Węglowodany 21.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...