Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait demi-écrémé
- 20 g de farine
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 200 g de crème de marrons
- 15 g de sucre en poudre
La pâte à brioche
-
130
g de lait
lub 130 g de crème fraîche -
20
g de levure boulangère fraîche
lub 10 g de levure boulangère sèche - 500 g de farine de blé, type 55
- 4 œufs
- 10 g de sel
- 50 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre doux, froid, coupé en morceaux
- farine de blé, pour le récipient
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3309.3 kJ / 791 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 99.3 g
- Tłuszcz
- 34.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 739.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mac & cheese au cheddar et moutarde
55min
Hachis de poulet et polenta
45 min
Blondie aux trois chocolats et cacahuètes
40 min
Muffins crumble aux myrtilles
45 min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Brioche butchy à partager
3h 50min
Babka aux myrtilles
4 Std. 50 Min
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat
1h 30min
Cake à la crème de marrons
1h
Moelleux citron-myrtille
1h 5min
Cinnamon rolls en croûte de noix caramélisées
3h 30min
Cake marbré, glaçage rocher
2 godz. 15 min