Babka salé au saumon fumé

4.4 42 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
8 parts

Składniki

  • de lait demi-écrémé
    160 g
  • de levure boulangère sèche
    1 sachet
  • de beurre doux coupé en morceaux
    70 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    300 g
  • œuf
    1
  • de sel et 1 pincée pour le mélange de fromage frais
    1 c. à café
  • de crème fraîche
    150 g
  • de fromage frais
    250 g
  • le jus d'un citron jaune
  • d'aneth déshydraté
    1 c. à café
  • de poivre moulu
    3 pincées
  • de saumon fumé
    6 tranches
  • beurre pour le moule
  • jaune d'œuf battu
    1
  • de parmesan râpé
    30 g
  • salade verte pour le service

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 443.3 kcal / 1854.8 kJ
Białko 20.3 g
Tłuszcz 25.5 g
Węglowodany 31.8 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 14.2 g
Sód 875.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...