![Galette pistache et fleur d'oranger Galette pistache et fleur d'oranger](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6c74a44bfb1d4cf58b4362f3659c755b/Derivates/baf997ebcb7ac0ac87cbcdb897823a70186e2de9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée express
- 200 g de beurre demi-sel, préalablement congelé en morceaux
- 200 g de farine
- 90 g d'eau froide
La crème à la pistache et à la fleur d'oranger
- 50 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes en poudre
- 100 g de pâte de pistache
- 10 g de fécule de maïs
- 30 g d'eau de fleur d'oranger
- 100 g de beurre doux, mou
- 1 œuf
Le montage
- 1 œuf, battu
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2924.3 kJ / 698.9 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 35.1 g
- Tłuszcz
- 58.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 240.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mocktail Lady's Day
25 Min
Brioche Nanterre
4h 15min
Crème dessert au gianduja
4h 15min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Cookie géant aux 3 chocolats
30 min
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15 min
Bonbons en gelée au citron et gingembre
1h 30min
Blondie aux trois chocolats et cacahuètes
40 分钟
Gâteau aux noisettes, romarin et miel
1h
Rolls à la crème de marron
2sa 25 dk
Minimadeleines à la réglisse
30 min
Babka pistache et fleur d'oranger
4 Std. 5 Min