Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée express
- 200 g de beurre demi-sel, préalablement congelé en morceaux
- 200 g de farine
- 90 g d'eau froide
La crème à la pistache et à la fleur d'oranger
- 50 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes en poudre
- 100 g de pâte de pistache
- 10 g de fécule de maïs
- 30 g d'eau de fleur d'oranger
- 100 g de beurre doux, mou
- 1 œuf
Le montage
- 1 œuf, battu
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2924.3 kJ / 698.9 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 35.1 g
- Tłuszcz
- 58.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 240.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blondie aux trois chocolats et cacahuètes
40min
Gros chou chantilly saveur tiramisu
1h 50 min
Bruschetta melon-poivron
25 min
Petits pains aux pralines et chocolat roses
1h 50 min
Tarte amandine aux poires
2h 30 min
Brioche butchy à partager
3u. 50min
Basboussa à la pistache et à la rose
1h 25min
Pain cétogène à la farine de coco
50min
Buns à la cannelle
5h
Financiers pistache et framboise
35 Min
Babka pistache et fleur d'oranger
4 Std. 5 Min
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15min