Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 100 g de chocolat noir 70% de cacao, en morceaux
- 110 - 150 g de pain dur, coupé en morceaux (voir "Conseil(s)")
- 70 g de flocons d'avoine, gros
- 70 g de beurre, coupé en morceaux
- 150 g de cassonade
- 3 œufs
-
200
g de yaourt nature, liquide
lub 200 g de lait ribot -
1
c. à café d'extrait naturel de vanille
lub 1 c. à café de sucre vanillé maison - 30 g de cacao en poudre non sucré
- 2 c. à café de cannelle en poudre
- 2 c. à café de levure chimique
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 940.4 kJ / 224.8 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 147.7 mg
Alternatywne przepisy
Café mocha
5 min
Gaufre brownie
30 min
Gâteau petit-déjeuner
40 min
Cookies tout chocolat
25 min
Cookies aux pépites de chocolat sans lactose et sans œuf
20 min
Cookies au beurre de cacahuète
30 min
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat
1j 30 menit
Cookies aux peaux de banane
1h 10 min
Gâteau au chocolat et fromage blanc
40 min
Gâteau moelleux, façon quatre-quarts
55 Min
Gâteau Émilie
45 Min
Cookies-brownies
20 min