Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 100 g de chocolat noir 70% de cacao, en morceaux
- 110 - 150 g de pain dur, coupé en morceaux (voir "Conseil(s)")
- 70 g de flocons d'avoine, gros
- 70 g de beurre, coupé en morceaux
- 150 g de cassonade
- 3 œufs
-
200
g de yaourt nature, liquide
lub 200 g de lait ribot -
1
c. à café d'extrait naturel de vanille
lub 1 c. à café de sucre vanillé maison - 30 g de cacao en poudre non sucré
- 2 c. à café de cannelle en poudre
- 2 c. à café de levure chimique
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 940.4 kJ / 224.8 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 147.7 mg
Alternatywne przepisy
Cookies aux fruits secs
50min
Barres de céréales au chocolat
1h
Minimoelleux café-cardamome
25min
Cookies aux peaux de banane
1h 10min
Blondie aux trois chocolats et cacahuètes
40min
Cupcakes au chocolat et au beurre de cacahuètes
1h 10min
Cookies au chocolat au lait et aux noisettes
25min
Muffins à la banane, cœur de pâte à tartiner
45min
Energy balls aux flocons d'avoine et chocolat
40min
Balwza (crème tunisienne aux noisettes)
1 Std. 25 Min
Cake aux miel, chocolat et amandes
1h 10min
Biscuits chocolat et sésame
40min