![Brioche à la cannelle glacée Brioche à la cannelle glacée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ce0d34255b6c7dad0bd084efab13ae4d/Derivates/c680f940887c0bf314abd11157c811d066b53e2b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55
- 2 c. à soupe de cannelle en poudre
- 1 pincée de sel
- 30 g de sucre en poudre
- 4 jaunes d'œufs
- 125 g de beurre demi-sel, ramolli
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- farine de blé, pour fariner
- farine de blé, pour le plan de travail
- 30 g de sucre glace
- 10 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2326.7 kJ / 556.1 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 78.8 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 183.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche Nanterre
4 godz. 15 min
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Pain de mie moelleux
4 godz. 15 min
Pain maison au maïs
2h 30min
Brioche tressée de Noël
1 Std. 45 Min
Petits pains moelleux aux fruits secs et yaourt
1h 50min
Brioche extra crémeuse
2 Std. 15 Min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3 Std. 20 Min
Biscuits noirs au citron
55 Min
Baguette viennoise
2h 30min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3 Std. 20 Min
Pain express au sésame
1 Std. 15 Min