Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55
- 2 c. à soupe de cannelle en poudre
- 1 pincée de sel
- 30 g de sucre en poudre
- 4 jaunes d'œufs
- 125 g de beurre demi-sel, ramolli
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- farine de blé, pour fariner
- farine de blé, pour le plan de travail
- 30 g de sucre glace
- 10 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2326.7 kJ / 556.1 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 78.8 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 183.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de pomme de terre au curry
35min
Cake marbré à la vapeur
1h 15min
Brioche Spirale
2 godz. 45 min
Brioche tressée à la cannelle
8 godz.
Couronne des rois chorizo, lardons, pignons pins et persil
3 Std.
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3 Std.
Stollen
3h 45min
Babka chocolat-caramel
3 Std.
Brioche à la crème de whisky
3u. 35min
Brioche extra crémeuse
2h 15 min.
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3h 20min
Brioche au lait de coco
3h 10 min.