Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 400 g de farine de blé, type 55 et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café de sel
- 100 g de gorgonzola
- 150 g de fromage de chèvre en bûche
- 100 g de cheddar affiné
- 50 g de crème fraîche
- 4 pincées de poivre moulu
- 600 g d'eau
- 2 c. à soupe de bicarbonate de sodium
- 1 œuf
- 2 c. à soupe de fleur de sel
- salade verte, pour le service
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2673.9 kJ / 639.1 kcal
- Białko
- 28.2 g
- Węglowodany
- 65.9 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.4 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 5226.8 mg
Alternatywne przepisy
Babka salé au saumon fumé
4h
New York roll au chocolat
1h 30min
Gaufre burger
40min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3 Std.
Briochettes coco à la vapeur
2h 10min
Arancini mozza, riz et petits pois
1 Std. 40 Min
Gratin de nachos
1h
Pains hongrois au lait et à l'oignon
1h 50 min.
Les loukoums à la rose de la sorcière blanche
4 godz. 30 min
Hot cross buns, brioches de Pâques
3h 20min
Pizza ball
2 godz. 35 min
Brioche feuilletée
5h