Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sucrée
- 40 g de sucre en poudre
- 125 g de beurre mou, et un peu pour le moule
- 210 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 œuf
- 25 g d'amandes en poudre
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de sucre vanillé
La crème au sucre
- 60 g de farine de blé
- 250 g de cassonade
- 60 g de lait
- 2 c. à soupe de sirop d'érable
- 250 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 10 - 12 noix de pécan
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2344.1 kJ / 560.3 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 67.1 g
- Tłuszcz
- 28.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 99.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffins à la pâte à tartiner
30 min
Cake au citron
1 Std. 50 Min
Biscuits au citron
55min
Coulant aux chocolats noir et au lait, insert au chocolat blanc
2h 45min
Tarte au saint-nectaire
50min
Brookie aux noix
55min
Gâteau aux poires et noisettes
1 godz. 35 min
Tiramisu aux abricots et au miel
4 Std. 40 Min
Cake marbré chocolat-pistache
1h 30min
Gâteau moelleux au citron
1h
Cake pistache et fleur d'oranger
1h
Tourte aux pommes façon Harry & Sally
1 Std. 20 Min