![Pain au curry Pain au curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7caa9bcf890eabdd6ac0939ff4417415/Derivates/3361fb04acf48a911d6579f34c2499c8c463e146.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g d'eau
-
25
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (voir "Conseil(s)") - 15 g de sucre en poudre
- 2 - 3 c. à soupe de curry en poudre, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 15 g d'huile d'olive
- 1 c. à café bombée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1482.5 kJ / 354.3 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 67.9 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 395.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits aux amandes
55 min
Pastis landais
2sa 30 dk
Petites gâches au chocolat au lait
15 godz. 10 min
Pain de seigle
4h 10min
Orange au sirop de clou de girofle
Brak ocen
Croustillants à la noisette
45 dk
Pain cocotte
2h 20min
Pain aux fruits secs
3h 45min
Petits pains de seigle
12 godz.
Petits pains aux noix
4 Std. 30 Min
Palets bretons à la coco
45 dk
Cramique, brioche du Nord aux raisin secs
3h 15min