Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g d'eau
-
25
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (voir "Conseil(s)") - 15 g de sucre en poudre
- 2 - 3 c. à soupe de curry en poudre, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 15 g d'huile d'olive
- 1 c. à café bombée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1482.5 kJ / 354.3 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 67.9 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 395.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake marbré à la vapeur
1 Std. 15 Min
Bonbons en gelée au citron et gingembre
1 Std. 30 Min
Cookies américains
30 Min
Craquelins aux pistaches
30 Min
Minipanettones aux cerises et gingembre confits
5 Std.
Baklavas aux amandes et aux pistaches
7h
Sirop de framboise
1 Std. 25 Min
Pizza sans gluten aux lentilles corail
30 Min
Risotto à la menthe, jambon, mozzarella et petits pois
45 Min
Brioche moelleuse
4 Std. 15 Min
Couscous aux légumes d’hiver
1 Std. 10 Min
Cookies-brownies
20 Min