Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g di mandorle pelate
- 330 g di zucchero
- 80 g di albumi (3 albumi circa)
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 20 g di zucchero a velo
- 30 mandorle pelate per la decorazione
- Wartości odżywcze
- na 30 pezzi
- Kalorie
- 1908 kJ / 453 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 48.3 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Błonnik
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Pasta di mandorle
1 godz. 30 min
Mafalde siciliane
2h 15min
Piccole cassatine al forno
2h
Ravioli di ricotta
1h 35 min.
Biscotti mandorle e arancia
2 godz. 20 min
Muffolette
3h
Torta deliziosa di mandorle
9 Std.
Tetù
1 Std. 50 Min
Paste di mandorla al pistacchio
3h 30min
Cartocci e viennesi siciliani
3h 15min
Panelle
1h 25min
Rosticceria siciliana
2h