Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 uova
- 1 bustina di cremor tartaro (8 g)
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 300 g di farina tipo 00
- 300 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 200 g di fragole, pulite e a pezzi + q.b.
- 120 g di olio di semi di girasole
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1079 kJ / 258 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiffon cake ai frutti di bosco
1h 30min
Chiffon cake alla zucca
2h 30min
Chiffon cake al cioccolato
1 Std. 10 Min
Chiffon cake al cioccolato bianco e pistacchi
1h 30min
Chiffon cake al té verde matcha
1 Std. 10 Min
Chiffon cake alle nocciole con glassa al cioccolato al latte
1h 30min
Chiffon cake cappuccino
1 Std. 10 Min
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5h
Chiffon cake al limone
1h 30min
Chiffon cake alla vaniglia
1h 30min
Chiffon cake bicolore
1h 30min
Chiffon cake
4h