Chiffon cake alle fragole

Chiffon cake alle fragole

4.3 36 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
15 fette

Składniki

  • 6 uova
  • 1 bustina di cremor tartaro (8 g)
  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
  • 300 g di farina tipo 00
  • 300 g zucchero
  • 1 pizzico di sale
  • 200 g di fragole pulite e a pezzi + q.b.
  • 120 g olio di semi di girasole
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 4.8 g
Kalorie 1079 kJ / 258 kcal
Tłuszcz 9.9 g
Błonnik 0.7 g
Węglowodany 37.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...