Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 500 g di farina tipo 00
- 4 uova
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di latte
- 10 g di lievito istantaneo per torte salate
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 200 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 200 g di formaggio rigatino a pezzi (2-3 cm), tipico abruzzese
- 200 g di formaggio di pecora o vaccino, semi stagionato a pezzi (2-3 cm)
- 6 uova
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 10 g di lievito istantaneo per torte salate
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo, leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1088 kJ / 260 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambella all'acqua
1h
Ciambelline al vino rosso passito
1h
Parrozzo
1h 10min
Pallotte cace e ove
55 Min
Maritozzo romano
11h
Colomba salata al salame piccante e formaggi
3h
Ravioli dolci di castagne
1h 10min
Pizza di pasqua dolce
3h
Maccheroni alla chitarra
50 min
Castagnole
1h 20min
Tozzetti
1 godz. 30 min
Ciambelline al vino rosso
1h