Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b.
- farina tipo 00 q.b.
- 4 uova (circa 200 g)
- 200 g di zucchero
- 60 g di amido di mais (maizena)
- 1 pizzico di sale
- 50 g di latte
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Crema agli agrumi
- 2 uova
- 100 g di zucchero
- 250 g di mascarpone
- 500 g di panna (30-40% di grassi) fredda
- 1 limone, la scorza grattugiata (senza la parte bianca)
- 1 arancia, la scorza grattugiata (senza la parte bianca)
Terminare la preparazione
- 250 g di succo di arancia, spremuto fresco e filtrato
- 100 g di acqua
- 10 g di zucchero
- 1 arancia, preferibilmente biologica, a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2320 kJ / 555 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 28.6 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Torta Bicerin
30min
Zuccotto all'ananas
7h 25min
Profiteroles al limone
1óra 45p
Pan di Spagna
1óra
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Minnuzze di Sant'Agata
7hod. 30min
Torta all'arancia e crema tropicale
2h 35min
Mostaccioli siciliani
1óra
Fantasia di nocciole
1h 35min
Rotolo con crema di yogurt e frutta fresca
1óra
Torta cioccolato e arancia
1h 25min
Ciambelle di Carnevale
4 godz. 5 min