Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Decorazione
- burro sciolto, q.b. per spennellare
- 1 albume
- 40 g di farina per torte
- 20 g di zucchero
- 6 gocce di colorante alimentare (2 gocce rosse, 2 nere, 1 blu e 1 gialla)
Pasta biscotto
- 3 uova medie
- 2 tuorli
- 100 g di zucchero
- 1 pizzico di lievito in polvere per dolci (opcjonalnie)
- 70 g di farina per torte
- 30 g di fecola di patate
Crema al latte
- 250 g di latte intero
- 5 g di miele
- 100 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- 35 g di amido di mais (maizena)
- 100 g di panna (min. 30% di grassi), riposta in congelatore per 15 minuti prima dell'utilizzo
Terminare la preparazione
- 50 g di fragole fresche, lavate e a pezzetti
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 885.2 kJ / 211.6 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 32.1 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 40.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta Bicerin
30 min
Rotolo di gelato alla banana e caramello
4h 15 min
Naked cake al cioccolato
4 Std.
Pan di Spagna
1j
Pan di Spagna
1h 50min
Rotolo al caffe e nocciola
2j 30 menit
Diplomatica
3h 30min
Rotolo alla frutta
1j 25 menit
Rotolo al tiramisù
3h 30min
Torta Moretta
1j 30 menit
Bignè con crema pasticcera
3sa
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20 min