Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di farina tipo 00
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 150 g di latte
- 15 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 1 uovo
- 125 g di zucchero
- 80 g di olio di oliva
- 150 g di farina manitoba
- granella di zucchero o zucchero q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1081 kJ / 258.2 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 11.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche francese al burro
5 Std. 40 Min
Brioches
4h 50min
Cornetti brioche
6 Std. 30 Min
Panini dolci al latte
2 Std. 40 Min
Panini al latte e cioccolato
3h
Brioches senza burro
4h
Cornetto gigante
6 Std.
Ciabattine
3 Std. 30 Min
Panini al latte
4h 50min
Parker rolls (Brioche allo yogurt)
7sa
Panini con gocce di cioccolato
3 Std. 30 Min
Panini all'olio
3h 10min