Greek Broccoli with Rocket Salad Pesto and Roasted Lemon

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

Rocket Pesto
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    60 g
  • lemon thin peelings of skin only
    1
  • pine nuts
    30 g
  • garlic cloves
    2
  • rocket
    85 g
  • extra virgin olive oil
    75 g
  • lemon juice
    15 g
  • fine sea salt
    ¼ tsp
Broccoli
  • extra virgin olive oil for greasing
    1 Tbsp
  • broccoli florets
    560 g
  • red onions thinly sliced
    220 g
  • cherry tomatoes halved
    220 g
  • feta cheese crumbled
    150 g
  • lemons halved
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 330.6 kcal / 1383.4 kJ
Białko 12.1 g
Tłuszcz 26.6 g
Węglowodany 15.4 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 497.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...